Tudi poleti bomo imeli vadbo joge!

Vsak torek ob 19h na Viču, cesta dolomitskega odreda 10c in

vsako sredo ob 18.30 na Fužinah!

Dobrodošli, da pokličete in se prijavite.

Učinke jogijskih praks med in po izvajanju so natančno raziskovali znanstveniki in zdravniki po vsem svetu. Njihovi rezultati kažejo na to, da so asane, pranajame, mudre in bande močan način za obnavljanje in vzdrževanje fizičnega in mentalnega zdravja.

 
 TERMINI JOGE:                                                                                                                          
 
 
  • ZAČETNI TEČAJ (Fužine) - vsak ČETRTEK ob 18h
  • AJURVEDSKA JOGA (Fužine) - vsako SREDO ob 18h
  • POPOLDANSKA JOGA (Fužine) - vsako SREDO ob 15h
  • JUTRANJA JOGA (Fužine) - vsak TOREK ob 9h
  • AJURVEDSKA JOGA NA VIČU - vsak TOREK ob 19h
 

Začnemo tako, da se sede na tleh umirimo, nato delamo različne asane oziroma jogijske vaje, s katerimi razrahljamo telo, izboljšamo pretok energije v telesu in osvežimo možgane.  Temu sledi joga nidra - sproščanje v ležečem položaju z zavedanjem posameznih delov telesa. Med sproščanjem zavestno potujemo po posameznih delih svojega telesa in se globinsko sprostimo.  Nato izvajamo pranajamo za čiščenje in širjenje diha. S tehnikami dihanja umirimo in osredotočimo um, izboljšamo spomin in koncentracijo. Na koncu se usedemo v meditacijo in doživimo stik s seboj, brez napora ali strahu. Srečamo tistega pravega sebe, ki je dovršen, čist in popoln. Po vadbi se počutimo poživljeni in polni energije.

 
Ajurveda je starodavna naravna modrost, ki nas uči kako živeti v harmonji z naravnmi zakoni in z njihovo pomočjo obdržati zdravje tako na fizičnem kot tudi na psihičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Joga se je razvila kot samopomoč, kot orodje, s katerim človek ohranja in vzdržuje zdravje in ravnovesje na vseh nivojih. Joga postavlja ajurvedo v prakso.
Z vključevanjem principov ajurvede v prakso joge lažje prepoznamo ovire v pretoku energije v svojem telesu in pridobimo znanje, s katerim vzdržujemo zdravje telesa, uma in duha. Pridobimo moč, da prepoznamo in uresničujemo svoj notranji potencial.

 

 

 

 

 

Starejša obvestila:

 

 

108x Pozdrav Soncu v sredo, 30.8. ob 19h!

Vabimo vas, da skupaj pozdravimo bližajoči jesenski čas z dinamično meditacijo
Pozdrav Soncu, ki jo bomo izvedli 108x v sredo, 30.8. ob 19h!

pozdra soncu

Lokacija: Anandajoga center, Trpinčeva 71, Lj - FužineTa močna izkušnja je namenjena razstrupljanju telesa na fizični in psihični ravni. Stimulira in uravnoveša vse telesne sisteme, tako endokrini, cirkulacijski, dihalni in prebavni sistem. Njen vpliv na epifizo in hipotalamus pomaga preprečiti degeneracijo in kalcifikacijo epifize. Sinhroniziranje diha s fizičnimi gibi zagotavlja globoko in ritmično dihanje. Iz pljuč odstranjuje ogljikov dioksid in ga nadomesti s svežim kisikom, ki oskrbi možgane s svežo krvjo in povečuje mentalno jasnost.


Pozdrav Soncu vnaša moč v telo, gradi močno voljo in sprosti um.

Pozdrav Soncu bomo naredili 108 krat, kar pomeni 54 ciklusov, vsak v svojemu ritmu.

Zakaj izvajamo Pozdrav Soncu ravno 108 krat?  V jogijski filozofiji je število 108 sveto in ima več pomenov. V budizmu predstavlja to število 108 različnih človeških strasti, 108 želja in 108 človeških zablod oziroma nevednosti.
Za vodilo bomo uporabili japa malo, ki je verižica s 108 kroglicami in se uporablja za štetje manter, napevov ali molitev.
Po koncu prakse se boste počutili telesno in psihično bolj prožni, bolj disciplinirani in bolj osredotočeni.

Celotna praksa s sproščanjem traja približno dve uri. Cena je 8 evrov.
Začnemo ob 19.00 uri zato pridite 15 minut prej za pripravo.

Meditacijo vodita izkušeni inštruktorici joge Saša Miklič in Grozda Hartman.

Praksa 108 Pozdrav Soncu je način, da si dokažete da zmorete več in uresničite svoje cilje!

Dodatne informacije in obvezna prijava:


SAŠA MIKLIČ 041 928-327

www.anandajoga.si

Samospoštovanje je jedro samozdravljenja.


Zaradi povezanosti med umom in telesom je naš občutek samospoštovanja hkrati tudi občutek samospoštovanja naših celic. Razlog vidi ajurveda v tem, da je vsaka celica center inteligence in zavesti. Vsaka celica nosi za svoj obstoj občutek o sebi. Ravno občutek o sebi v celici je tisti, ki ohranja velikost in obliko celice. Samospoštovanje, samozavest in dobro mnenje o samem sebi spodbujajo celično inteligenco, ki je nujna za ustrezno celično delovanje in odpornost.

Pomanjkanje samozavesti in ljubezni do sebe je škodljivo. Samospoštovanje je tisto, ki krepi naše celice in vse aspekte našega telesa.  (Ayurveda, dr. Vasant Lad)


Z vadbo joge se učimo prisluhniti svojemu telesu in se učiti spoštovati sebe.

 

Ajurvedsko svetovanje in marma masaža - individualno naročanje

  • INDIVIDUALNA VADBA JOGE - Namenjena je osebam, ki se ne morejo udeležiti rednih vadb joge ali imajo kakršnekoli zdravstvene omejitve in potrebujejo individualno obravnavo! 

Joga je način življenja, ki celostno deluje na človeka. Vpliva na njegovo fizično in energetsko telo, na um, čustva in notranjo inteligenco. Odpravlja stres in spodbuja optimalno zdravje. Človek z redno vadbo joge razvije višjo kvaliteto odnosov z ljudmi in dosega najboljše rezulte na vseh področjih življenja. Pridobi izkušnjo miru in harmonije ter spozna svojo duhovno vrednost. 

Večinoma poznamo jogo po asanah (telesnih položajih), pranajami (tehniki dihanja), sproščanju, meditaciji ipd. Vendar je joga veliko več kot le to.

Pravzaprav je nemogoče, da res vemo kaj je joga in kaj so višji cilje joge brez osebnih izkušenj. Učitelj lahko le nakaže smer, v katero nas pot joge pelje, kajti njen cilj lahko izkusimo le sami. To lahko primerjamo z zemljevidom, na katerem je označena, začrtana pot, ki nas pripelje do kraja, kamor želimo priti. Na zemljevidu lahko tudi vidimo, kakšna je ta pot - strma, položna, široka, gozda ipd. Vendar je za resnično izkušnjo, poznavanje poti in kraja, kamor želimo priti pomembno, da se sami odpravimo po njej in sami pridemo do določenega mesta in ga spoznamo. To moramo storiti sami. Enako je z jogo. Knjige ali duhovni učitelji lahko pokažejo pot, kažipote do cilja, nam dajo pojasnila o višjih ciljih joge, ampak da resnično spoznamo jogo, moramo pot prehoditi sami. In to je bistvo joge - ni opisov, niti teorije, niti domnev, so le neposredne osebne izkušnje.

Joga je idealna za vsakogar, ki želi razrahljati telo, sprostiti napetosti, umiriti um in povečati življenjsko silo. Vadba traja uro in pol. Program je sestavljen tako, da se najprej sede na tleh umirimo, nato delamo različne asane, s katerimi razrahljamo telo in zboljšamo pretok energije v telesu, nato sledi sproščanje z zavedanjem posameznih delov telesa za osredotočanje uma. Na koncu izvajamo še pranajamo za čiščenje in širjenje diha. Po vadbi se počutite poživljeni in polni energije.

Joga je preventivni način za vzdrževanje zdravja in je del ajurvede.

Verjetno je marsikdo že spoznal, da se čas vrti veliko hitreje kot nekoč, saj smo v preteklosti imeli na voljo več časa - zjutraj smo vstali spočiti, čez dan mirno postorili to in ono, ter zvečer odšli pravočasno v posteljo.
Zdi se, da takih dni ni več. Zjutraj skočimo iz postelje in že je poldne in mnogi se sprašujemo, kam je odšel dan.
Zvečer ugotavljamo, da nismo naredili vsega tistega, kar smo načrtovali, časa za zamujeno pa ni več. Sprašujemo se, kako ustaviti kolesje in vsaj za trenutek najti čas, ko je vse mirno in kot je treba...
Skrivnost je v tem, da najdemo zavetje znotraj sebe, v svojem srcu. Srčni prostor je mesto, kjer je vse mirno in varno. Tu ni potrebno storiti nič in je vse dobro tako, kot je. Le v srcu lahko čutimo harmonijo, ki nam da moč, da  smo...
Joga je način za vzpostavitev ravnovesja, harmonije in miru. Trenutek, ko se ustavi čas.
Najprej z jogijskimi vajami in zavedanim dihom razrahljamo telo in osvežimo možgane. Med sproščanjem zavestno potujemo po posameznih delih svojega telesa in se globinsko sprostimo. Nato se usedemo v meditacijo in doživimo stik s seboj, brez napora ali strahu. Srečamo tistega pravega sebe, ki je dovršen, čist in popoln...